Meedoen Minimaliseren

Zoekgebieden
Om de gebieden in Noord-Holland waar weinig informatie is over het voorkomen van vissen in beeld te brengen is een zoekkaart gemaakt. Hierop kun je zien in welke kilometerhokken informatie over de aanwezige vissoorten ontbreekt.

Viswaarnemingen doorgeven
Het waarnemen van vissen kan op verschillende manieren: met een schepnet, de hengel, snorkelend/duikend, of op zicht (’s nachts met een zaklamp). Iedere waarneming is welkom! Het doorgeven van waarnemingen gaat het makkelijkst via één van de online invoermodules: telmee.nl, waarneming.nl, mijnvismaat.nl (voor hengelvangsten). Klik op een invoermodule naar keuze aan de rechterzijde van deze pagina om je waarnemingen in te voeren.De bruikbaarheid van je waarnemingen voor trendberekeningen neemt hierbij toe als je ook de waarnemingsmethode doorgeeft (dat kan via telmee.nl)

Activiteiten in groepsverband
Ben je een beginner in het herkennen van vissen of vind je het leuk om samen met anderen op op pad te gaan? Ga dan mee met één van de excursies. In de landelijke agenda kun je zien wanneer en waar deze georganiseerd worden. Ook kun je, je aansluiten bij de Werkgroep Vissen, Amfibieën & Reptielen.


Schepnetvissen Spaarnedam - foto Jelger Herder

spacer
dummy